Ben je op zoek naar een showroom voor jouw exclusieve sneakers en wil je ze tegelijkertijd beschermen en organiseren? Ontdek onze premium sneakerbox in onze webshop, vervaardigd van hoogwaardig, glashelder en stevig materiaal dat geschikt is voor elke sneaker.

Meer lezen…
24,95
24,95
34,95
34,95

Schoenen opbergdoos: de beste manier om je sneakers te beschermen

Wil je ervoor zorgen dat je sneakers in goede staat blijven, maar tegelijkertijd ook met ze pronken? Dan is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. De schoenen opbergdoos van Sneakerstack is de perfecte oplossing. Stapel verschillende sneakerboxen op elkaar om te genieten van jouw exclusieve schoenencollectie. Doordat je ze verticaal kunt stapelen besparen ze ruimte en beschermen daarnaast tegelijkertijd je sneakers tegen stof, vuil en vocht.

Wat is een schoenen opbergdoos?

Opbergdozen voor schoenen zijn speciaal ontworpen om sneakers te bewaren. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zoals hard plastic of acryl kunststof. De schoen opbergdozen hebben een transparante klep, zodat je je sneakers kunt bekijken zonder ze uit de schoenen opbergdoos te hoeven halen. Er zijn verschillende stijlen opbergdozen verkrijgbaar bij Sneakerstack, zodat je er een kunt vinden die bij jouw stijl en interieur past.

Verschillende soorten opbergdozen schoenen

De keuze voor welke variant sneaker box je kiest, kan een uitdaging zijn. Je hebt immers veel varianten sneakerboxen op de markt. De keuzes zijn van goedkoop tot duur en van het materiaal hout tot karton. De meest voorkomende opbergdozen zijn van karton, plastic en hout. Hieronder wordt per materiaal een korte toelichting gegeven:

 • Schoenen opbergdoos van karton

  Kartonnen boxen zijn de goedkoopste optie. Ze zijn lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Ze zijn echter niet zo duurzaam als plastic of houten opbergdozen voor sneakers.

 • Plastic variant van de schoenen opbergdoos

  Boxen van plastic zijn sterker en duurzamer dan kartonnen varianten. Ze zijn ook vocht en stofdicht, wat ze een goede keuze maakt voor het opbergen van sneakers die buiten worden gedragen. Plastic schoenendozen zijn echter duurder dan kartonnen boxen. Ze zijn veelal verkrijgbaar in transparante of zwarte kleur.

 • Houtnerf variant:

  Een schoenen opbergdoos van Houtnerf is de meest luxe optie. Ze zijn stevig en duurzaam en bieden een mooie uitstraling. Echter zijn ze ook de duurste optie.

Welke schoenen opbergdoos moet ik kiezen?

Bij het kiezen van sneakerboxen moet u rekening houden met factoren zoals kosten en jouw persoonlijke voorkeur voor het ontwerp. Overweeg welk materiaal voor u het belangrijkst is. Kartonnen schoenen organizers zijn de goedkoopste optie, terwijl plastic en houten schoenboxen sterker en duurzamer zijn. Overweeg daarnaast welk ontwerp het beste bij jouw stijl en interieur past. De kartonnen varianten zijn meestal eenvoudig van ontwerp, terwijl plastic en houten schoenenkasten in verschillende ontwerpen verkrijgbaar zijn. Sneakerstack biedt alleen de hoogte kwaliteit acryl schoenboxen aan in de kleuren transparant, zwart, LED wit en LED zwart.

Waarom investeren in een schoenen opbergdoos?

Er zijn verschillende redenen waarom het investeren in een schoenen opbergdoos een verstandige keuze is voor sneakerliefhebbers. Hier zijn twee belangrijke voordelen:

 1. Bescherming van je sneakers

  Als sneakerhead weet je dat je sneakers goed verzorgd moeten worden. Alleen dan hou je ze in topconditie. Een slimme manier om dat te doen is door ze enerzijds goed te verzorgen en anderzijds door ze op te bergen in een schoenen opbergdoos. Schoenen opbergers beschermen je sneakers tegen stof, vocht en andere schadelijke invloeden. Zo blijven je sneakers er langer mooi uitzien en kun je er nog jarenlang van genieten.

 2. Het biedt een schoenen opbergdoos bescherming tegen zonlicht

  Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleuren van je sneakers vervagen en de materialen doen verzwakken. Door ze in een schoenen opbergdoos op te bergen, blijven je sneakers beschermd tegen deze schadelijke effecten.

 3. Blootstelling aan zonlicht

  Daarnaast zorgt het gebruik van schoenen organizers ervoor dat je sneakers niet worden blootgesteld aan scherpe voorwerpen die krassen of scheuren kunnen veroorzaken. Het stevige materiaal van de schoenenboxen voorkomt dat er per ongeluk iets op je sneakers valt of dat ze ergens tegenaan stoten.

 4. Organisatie en opslag van je collectie

  Daarnaast biedt een opbergkast voor schoenen een georganiseerde manier om je schoenencollectie op te slaan. Door elke sneaker in een aparte schoen opbergdoos te plaatsen, kun je ze gemakkelijk vinden en selecteren. Dit bespaart tijd en voorkomt dat je sneakers beschadigd raken als gevolg van onnodig verschuiven of stapelen.

 5. Categoriseren van je collectie

  Naast het organiseren van je sneakers, kun je sneaker boxen ook gebruiken om je collectie te categoriseren. Je kunt bijvoorbeeld specifieke sneaker displays gebruiken voor verschillende merken, kleuren of stijlen.

 6. Uitbreiding van je collectie

  Een sneaker opslagbox is niet alleen handig om je sneakers in op te bergen, maar ze kunnen je ook helpen om je collectie uit te breiden. De stapelbare boxen nemen weinig ruimte in beslag, dus je kunt ze makkelijk verticaal opbergen. Dit is ideaal voor mensen met een grote sneakercollectie en beperkte opslagruimte.

Ontdek de schoenen opbergdoos van Sneakerstack

Bij Sneakerstack presenteren wij twee hoogwaardige kunststof sneakerboxen, beschikbaar in transparant en zwart. Deze schoen opbergdozen zijn perfect als je extra goed voor je sneakers wilt zorgen – en tegelijkertijd met ze wilt pronken. Wij hebben er bewust voor gekozen om voor topkwaliteit te gaan om jouw sneakers een premium uitstraling te verlenen. Stapel verschillende sneakerboxen boven op elkaar om te genieten van je favorieten schoenen.

Schoenen opbergdoos zwart en transparant met daarin Nike Air Max sneakers

Veelgestelde vragen over Schoenen opbergdoos

 • Wat zijn de kosten van een schoenen opbergdoos?
 • De kosten van een schoenen opbergdoos variëren op basis van het type en de hoeveelheid die je aanschaft. De standaard zwarte en transparante schoenen opbergdoos heeft over het algemeen een lagere prijs in vergelijking met de LED-schoenen opbergdoos variant. Bovendien bieden veel aanbieders staffelkortingen aan, waarmee je tot wel 25% korting kunt ontvangen.
 • Kunnen de schoenen opbergdozen gestapeld worden, en zo ja, tot welke hoogte?
 • Ja, schoenen opbergdozen kunnen eenvoudig en stabiel tot wel 12 rijen hoog gestapeld worden. Zelfs zonder bevestiging aan de muur. Elke schoenen opbergdoos heeft een indrukwekkende draagkracht van 80 kg. De meeste dozen zijn voorzien van uitsparingen aan de onderkant, waardoor ze moeiteloos op elkaar passen. Om de dozen te stapelen, plaats je de eerste doos op de vloer. Vervolgens zet je de volgende doos bovenop de eerste, waarbij je de uitsparingen op elkaar laat aansluiten. Herhaal dit proces totdat alle schoenen opbergdozen veilig gestapeld zijn.
 • Hoe groot is een schoenen opbergdoos en passen daar mijn sneakers in?
 • De grootte van de schoen opbergdoos verschilt per aanbieder. De standaard afmeting is: lengte 36 cm x breedte 27,5 cm x hoogte 22 cm. Vrijwel alle sneakers van standaardformaat zijn doorgaans voldoende voor de meeste gangbare sneakers tot maat 48. Echter, als je sneakers hebt met een ongebruikelijk formaat, wordt aangeraden om voor aanschaf te controleren of ze binnen deze afmetingen passen.
 • Kunnen schoenen opbergdozen ook gebruikt worden voor andere accessoires dan sneakers?
 • Ja, schoenen opbergdozen zijn veelzijdig en niet beperkt tot het opbergen van alleen sneakers. Ze kunnen ook worden gebruikt om diverse andere accessoires op te bergen, zoals tasjes, verzamelitems of speelgoed. De ruime afmetingen en handige indeling maken ze geschikt voor verschillende toepassingen.
 • Worden de sneakers niet blootgesteld aan licht waardoor ze vervagen en vergelen?
 • Nee, schoenen opbergdozen zijn ontworpen met materialen die bescherming bieden tegen lichtinval. Ze zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof dat UV-bestendig is, waardoor de sneakers beschermd blijven tegen vervaging en vergeling veroorzaakt door blootstelling aan licht. Zo kun je er zeker van zijn dat je sneakers in optimale conditie blijven, zelfs wanneer ze langdurig in de schoenen opbergdoos worden bewaard.
 • Is het voor sneakers slecht om ze te bewaren in een schoenen opbergdoos?
 • Nee, schoenopbergers zijn ontworpen voor optimale bescherming. Ze voorkomen vocht, schimmel en beschadigingen, en behouden de kleuren van je sneakers door het UV-bestendige materiaal. Perfect voor het behoud van je kicks.
 • Wat is het verschil in kwaliteit van schoenen opbergdozen?
 • Het verschil in kwaliteit van schoenen opbergdozen zit vaak in het materiaalgebruik en het ontwerp. Standaard kwaliteit schoenboxen hebben vaak melkachtige en vaal ogende panelen, zonder strakke lijnen en niet helder transparant glas. Sommige aanbieders bieden schoenen opbergdozen aan die zich onderscheiden door hoogwaardige materialen, strakke lijnen, en een eigentijds ontwerp met helder doorzichtig glas. Kies voor stijl en duurzaamheid om je sneakers in de beste staat te houden.

Jouw sneaker verdient een sneakerbox